11.6.09

ΠΑΣΟΚ: Ενιαία φορολογική κλίμακα για όλους

Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στην Κομισιόν εφόσον στις επόμενες εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία κ. Λ. Κατσέλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι για τη μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3% θα γίνει διαπραγμάτευση με την Ε. Ε. με στόχο τη σταδιακή προσαρμογή του. Αρνήθηκε πάντως να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα προσαρμογής, υποστηρίζοντας ότι αυτό βρίσκεται σε συνάρτηση με τον χρόνο των εκλογών και την ακριβή αποτίμηση της οικονομίας τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την εξουσία.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κυρία Κατσέλη, ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής με επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων και επαναφορά με διαφορετικά κριτήρια του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, από τον οποίο δεν θα εξαιρείται η εκκλησιαστική περιουσία. Επίσης, η βουλευτής τόνισε ότι θα καταργηθούν όλες οι χαριστικές ρυθμίσεις που θέσπισε η σημερινή κυβέρνηση. Οι περισσότερες από τις αλλαγές στη φορολογία θα γίνουν με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, δηλαδή στον πρώτο χρόνο που θα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας.
Ερωτηθείσα η κ. Κατσέλη για το κόστος των μέτρων που θα ληφθούν, αρνήθηκε να τα κοστολογήσει, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα περιλαμβάνεται στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και αφούν ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι μακροοικονομικές παράμετροι.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_11/06/2009_318124

No comments: