1.4.10

ΤΤ: Τροφοδότηση της οικονομίας με δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ το 2010

Αυξημένα κέρδη προ φόρων για το 2009 ανακοίνωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΤΤ , στα 46,74 εκατ. ευρώ, έναντι 2,61 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2008. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις επίσης αυξήθηκαν κατά 13,18% και 12,67% αντίστοιχα.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε στο 1,22%, με δείκτη κάλυψης 165,22%, και η κεφαλαιακή επάρκεια (Tier 1) στο 17,1%.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία είναι να ενισχυθούν οι νέοι άξονες ανάπτυξης, όπως η πράσινη επιχειρηματικότητα, ο βιώσιμος τουρισμός καθώς και οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που οι ελληνικές εταιρείες καλούνται να αναπτύξουν και να διοχετεύσουν σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Πρόσθεσε πως για το 2010 η τράπεζα θα βοηθήσει τους πελάτες της να αναχρηματοδοτηθούν, θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια στην απόκτηση προσιτής στέγης, θα παράσχει κεφάλαια κίνησης και επενδύσεων για τις εταιρείες και θα χρηματοδοτήσει νέες επιχειρηματικές προσπάθειες. Συνολικά, στοχεύει στην τροφοδότηση της οικονομίας με νέα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ. Η διοχέτευση της ρευστότητας του Ταμιευτηρίου στην πραγματική οικονομία και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1797269

____________________

Το ζήτημα δεν είναι να τροφοδοτήσεις την αγορά με δάνεια, το θέμα είναι τι δάνεια θα δώσεις! Δηλαδή σε ποιους και με τι κριτήρια.

Και επειδή ο οδηγός της αγοράς ήταν και ενδεχομένως και σήμερα να είναι ακόμα η ΕΥΡΩΒ καλό θα ήταν να δουν νεόκοποι τραπεζίτες που βρισκόταν η ΕΥΡΩΒ, τι έκανε, που έφτασε, τι κάνει εδω και μερικά χρόνια.

Όλα αυτά ειδικά για το ΤΤ με τις ιδιαιτερότητές του.


No comments: