23.4.10

μείωση των τιμών στόχου για τις ελληνικές τράπεζες κατά 30% προχωρά η UBS

Σε μείωση των τιμών στόχου για τις ελληνικές τράπεζες κατά 30% προχωρά η UBS, καθώς βλέπει τις πιέσεις στη φερεγγυότητα της χώρας να εντείνονται και την ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας.

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνονται, επισημαίνει ο οίκος, προβλέποντας μείωση των δανείων κατά 2% για το 2010 και συρρίκνωση των ισολογισμών των περισσότερων τραπεζών.

Πάντως, η UBS διαπίστωσε από το στρες τεστ στο οποίο υπέβαλε τις ελληνικές τράπεζες, ότι το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν είναι μακρινό. Με βάση τους υπολογισμούς του οίκου, τα μεγέθη των τραπεζών μπορούν να αντέξουν έως ότου οι ζημιές από τα δάνεια φτάσουν στο 2,4% ετησίως (από 1,5% σήμερα) και το κόστος χρηματοδότησης αυξηθεί τόσο ώστε το περιθώριο επιτοκιακού κέρδους να πέσει στο 2,3% (από 2,7% σήμερα).

Πρώτη επιλογή της UBS παραμένει η μετοχή της Alpha, για την οποία και διατηρεί σύσταση αγοράς (με στόχο τα 7,5 ευρώ από 9,5 ευρώ προηγουμένως). Ο οίκος τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στις Eurobank (με στόχο τα 6,7 ευρώ από 7,1 ευρώ), Εθνική (στα 13,8 ευρώ από 18,2 ευρώ), Marfin (στα 2 ευρώ από 2,4 ευρώ) και Πειραιώς (στα 6,4 ευρώ από 7,2 ευρώ). Για την ΑΤΕ δίνει σύσταση πώλησης, ρίχνοντας το στόχο στα 0,8 ευρώ από το 1 ευρώ προηγουμένως.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=83102

No comments: