8.4.10

Πως βλέπουν οι αναλυτές την ελληνική κρίση

Την προσοχή τους στην Ελλάδα έχουν στρέψει και σήμερα διεθνής Τύπος και αναλυτές, την ώρα που οι ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καταβαραθρώνουν το ελληνικό χρηματιστήριο, εκτοξεύουν σε ύψη που προκαλούν ίλιγγο τα spread των ελληνικών ομολόγων και προκαλούν σοβαρούς τριγμούς σε ευρώ και ευρωαγορές.


«Οι φόβοι για την Ελλάδα σφυροκοπούν τις αγορές» ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του Reuters.

«Οι επενδυτές ομολόγων ήρθαν να θυμίσουν στην Ελλάδα ότι τα χρονικά της περιθώρια εξαντλούνται», γράφουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, η άφιξη των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα τη δεδομένη στιγμή υποδεικνύει αύξηση των πιθανοτήτων το ταμείο να αναλάβει πολύ πιο δραστήριο ρόλο από την παροχή συμβουλών και τεχνικής βοήθειας στην πληγείσα χώρα.

«Η Ελλάδα μοιάζει σαν ένα τρένο που οδεύει σε αργή κίνηση στη σύγκρουση. Η σύγκρουση δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά πλησιάζει. Τα spreads θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο» αναφέρει ο Steve Barrow της Standard Bank.

«Το ευρώ υποφέρει. Όχι μόνο απέναντι στο δολάριο, αλλά και τη στερλίνα και το γιεν» υπογραμμίζει ο Niels Christensen της Nordea.

«Τα νέα για την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε ο Keith Bowman, αναλυτής της Hargreaves Lansdown.

reporter

No comments: