15.4.10

Σόρος: Από τη Γερμανία εξαρτάται η ενότητα της Ευρωζώνης

Κίνδυνο διάσπασης της Ευρωζώνης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» ο Τζορτζ Σόρος, σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να παίξει τον ρόλο που έπαιζε πάντα και να κάνει υποχωρήσεις.

«Οι Γερμανοί έκαναν πάντα τις υποχωρήσεις που χρειαζόταν για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όλοι επιζητούσαν μια συμφωνία. Δεν το κάνουν τώρα πια», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Γι’ αυτό έμεινε στάσιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο. Και αν δεν μπορεί να προχωρήσει από δω και πέρα, θα πάει προς τα πίσω. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αν δεν γίνουν τα επόμενα βήματα για το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , αυτό θα διαλυθεί όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Σόρος.

Παρατήρησε επίσης ότι, αν και στο παρελθόν υπήρχε η πολιτική βούληση να προχωρήσει το θέμα, «σήμερα υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν εξακολουθεί να υπάρχει».

Πηγή: Reuters

________________________________

Δείχνει ότι ο στόχος είναι η ακαμψία της Γερμανίας!

"Δώστε το ok να κόψει χρήμα ο Τρισσέ!" λέει ο Σόρος και εκβιάζει με τη συνέχιση των κερδοσκοπικών επιθέσεων που θα διαλύσουν και το ευρώ και την Ένωση.

Μάλλον κάπου εδώ είναι το ζουμί τελικά.

No comments: