16.4.10

«Πάρτε τα κέρδη και αναμείνατε» συστήνουν Citi και Unicredit- Φόβοι για πολύμηνη διόρθωση

«Πάρτε τα κέρδη και αναμείνατε», είναι η βασική ιδέα της Citigroup, με την οποία συμβουλεύει τους πελάτες της, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αναμένει διόρθωση της τάξεως του 5-10% στα διεθνή χρηματιστήρια. Η σύσταση της είναι κινήσεις για κατοχύρωση κερδών (profit taking) ακολουθώντας τη σύσταση αρκετών οίκων που εμφανίζονται bearish το επόμενο διάστημα..
Στο ίδιο μήκος κινείται και η Unicredit, η οποία κάνει λόγο για πολύμηνη διόρθωση των αγορών, της τάξης του 20%, συστήνοντας έξοδο και αναμονή. Μάλιστα θεωρεί ότι στους κόλπους των αναλυτών επικρατεί διαίτερος σκεπτικισμός μετά και τα υψηλά 19 μηνών που έχουν βρεθεί τα διεθνή χρηματιστήρια.
Από την άλλη μεριά, επιπλέον κέρδη της τάξεως του 11% αναμένει μέχρι τα τέλη του 2010, η Credit Suisse, η οποία προβλέπει ότι ο Standard & Poor’s 500, θα αγγίξει τις 1.270 μονάδες στα τέλη του 2010, αυξάνοντας δηλαδή το στόχο κατά 13%.
Η ίδια τράπεζα αύξησε κατά 7,7% την τιμή στόχο έως τα τέλη του έτους για τον ασιατικό δείκτη MSCI που έχει κερδίσει περί το 5,3% από την αρχή του 2010.
Ακόμη και αν η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί, οι αναλυτές μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα στο μέλλον, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Thompson από τη Frost. «Θα δούμε την κορύφωση του οικονομικού momentum αυτό το έτος» προσθέτει, τονίζοντας πως οι προσδοκίες για το 2011 είναι πολύ υψηλές.

bankingnews

No comments: