13.4.10

DB: «Απαιτείται μακροχρόνια προσήλωση της Ελλάδας στους στόχους»

«Ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» αποτελεί, σύμφωνα με τη Deutsche Bank η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών όσον αφορά στις επιμέρους παραμέτρους του πακέτου βοήθειας που ενέκριναν για την Ελλάδα.

Στη χθεσινή της έκθεση, προειδοποιεί ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και αρκετές δύσκολες συζητήσεις που θα πρέπει να γίνουν, καθώς σε ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, η απόφαση διάσωσης της Ελλάδας υπόκειται σε έγκριση από το εκάστοτε κοινοβούλιο. Σε περίπτωση ανεπαρκούς πρόσβασης στις αγορές, η Ελλάδα θα αναγκαστεί σε χρήση και των δύο πακέτων βοήθειας –τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ επισημαίνει η DB.

Παρά τις δηλώσεις της Ελλάδας για μη ενεργοποίηση του μηχανισμού, η γερμανική τράπεζα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να στραφούμε προς το σενάριο έγκαιρης παροχής της οικονομικής βοήθειας, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η κατάρτιση τριετούς προγράμματος υποδηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με μια εφάπαξ παρέμβαση. Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, ο τριετής ορίζοντας του πακέτου στήριξης της Ελλάδας υποδεικνύει την ανάγκη για μακροχρόνια προσήλωση της χώρας στους δημοσιονομικούς της στόχους.

Όσον αφορά στο ρόλο του ΔΝΤ, η DB θεωρεί απίθανη την επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα από αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Ωστόσο, το ΔΝΤ προτίθενται να παρακολουθεί στενά κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση παραμένει επικεντρωμένη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και τη συνέπειά της ως προς την υλοποίηση των στόχων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1801824

_____________________

H έκθεση αυτή ίσως να τα λέει καλύτερα από ότι να είναι!

No comments: