9.4.10

Deutsche Bank: Kαθησυχαστική η παρέμβαση Τρισέ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την Ελλάδα και καθησυχαστική προς τις αγορές χαρακτηρίζει τη χθεσινή παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Τρισέ η Deutsche Bank σε σημερινή της έκθεση.

Η γερμανική τράπεζα θεωρεί ότι οι καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ παρέχουν σημαντικό στήριγμα στην Ελλάδα που βλέπει το κόστος του δημόσιου δανεισμού της να εκτινάσσεται.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα θα διατηρηθεί μέχρι ότου είτε η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει στην επόμενη μεγάλη ομολογιακή έκδοση στην ελεύθερη αγορά –το οποίο η DB θεωρεί αρκετά απίθανο– είτε γίνει συνειδητό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταφύγει σε αυτή τη λύση πλέον.

Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα ενδέχεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια. Για το λόγο αυτό, η γερμανική τράπεζα πιστεύει ότι το κρίσιμο σημείο στην περιπέτεια της Ελλάδας θα είναι η αναχρηματοδότηση του Μαΐου.

Τέλος, η DB πιστεύει ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα επιδεινωθεί διαχρονικά στον ανεπτυγμένο κόσμο –ένα ενδεχόμενο που δεν θα αποτελέσει την αφορμή για κύμα μαζικών ρευστοποιήσεων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. «Οι αρχές έχουν ακόμη κάποια ατού», καταλήγει η γερμανική τράπεζα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1800314

No comments: