20.4.10

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Goldman Sachs

Σχεδόν διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2010 η Goldman Sachs μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εναντίον της αμερικανικής τράπεζας για εξαπάτηση επενδυτών.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,29 δισ. δολαρίων ή 5,59 δολαρίων ανά μετοχή έναντι κερδών 1,66 δισ. δολαρίων ή 3,39 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 4,01 δολαρίων ανά μετοχή.

Εντωμεταξύ, και η βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) ανακοίνωσε χθες ότι διερευνά τις συνθήκες γύρω από την αγωγή εναντίον της Goldman Sachs και το ενδεχόμενο συμμετοχής των βρετανικών αρχών στην υπόθεση.

«Η FSA διερευνά τις περιστάσεις αυτής της υπόθεσης και τις πιθανές επιπτώσεις στις δραστηριότητες της Goldman Sachs που υπόκεινται στην εποπτεία των βρετανικών Αρχών. Εάν υπάρχουν επιπτώσεις, τότε θα ληφθούν και οι ανάλογες ενέργειες», δήλωσε εκπρόσωπος της FSA. Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών (CESR) προς το παρόν δεν συμμετέχει στις διαδικασίες εναντίον της Goldman.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1805096

No comments: