21.4.10

Διακοπή των επιχειρηματικών σχέσεων με την Goldman ζητούν Ευρωπαίοι πολιτικοί

Να χάσει μία σειρά από «καλούς» πελάτες, κυβερνήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κινδυνεύει η Goldman Sachs ως αποτέλεσμα των κατηγοριών για απάτη που αντιμετωπίζει.

Πολιτικοί στη Βρετανία και τη Γερμανία άρχισαν να ζητούν απ’ τις κυβερνήσεις τους να διακόψουν τις σχέσεις τους με τη Goldman Sachs. Η τελευταία αποτελεί έναν απ’ τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς συμβούλους των Ευρωπαίων πολιτικών.

Χθες ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Βρετανίας, Nick Clegg δήλωσε ότι «η Goldman θα πρέπει τώρα να εκδιωχθεί απ’ τη θέση του συμβούλου της κυβέρνησης μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση». Τα σχόλια του ακολούθησαν το χαρακτηρισμό της συμπεριφοράς της τράπεζας απ’ τον Gordon Brown ως «ηθικά χρεοκοπημένη».

«Θα πρέπει να παγώσουμε τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με την Goldman μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», δήλωσε με τη σειρά του χθες ο Γερμανός Βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Frank Schäffler. Το FDP συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η αμερικανική τράπεζα αρνείται τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι εξαπάτησε πελάτες της αναφορικά με τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Αλλά η πολιτική αντιπαράθεση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ απελεί να πλήξει το δίκτυο πολιτικών σχέσεων που έχει αναπτύξει η τράπεζα τα τελευταία 20 χρόνια και στις δύο άκρες του Ατλαντικού.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=83016

No comments: