15.4.10

H Morgan Stanley ανάδοχος σε έκδοση ελληνικού ομολόγου σε δολάρια, σύμφωνα με πηγές

H Morgan Stanley θα είναι ο βασικός ανάδοχος σε έκδοση ομολόγου σε δολάρια από την Ελλάδα, με το road show να πραγματοποιείται μετά τις 20 Απριλίου, ανέφεραν πηγές του Reuters που βρίσκονται κοντά στην διαδικασία την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Dow Jones Newswires ανέφερε νωρίτερα ότι η Ελλάδα πιθανόν να ακυρώσει τα σχέδια έκδοσης μετατρέψιμου δολαριακού ομολόγου, αν δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, αναφέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τις προσδοκίες της για το ποσό που θα μπορούσε να αντλήσει.

Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, την Πέμπτη, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα αναζητήσει μικρότερο ποσό, απ' αυτό που φαινόταν ότι ήθελε αρχικά, κατά την έκδοση ομολόγου σε δολάρια, κάτι που διεύψευσε όμως η κυβέρνηση.

Η WSJ επικαλείται «Έλληνα αξιωματούχο», ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα «ελπίζει να αντλήσει από 1 έως 4 δισ. δολάρια», καθώς δεν υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ελληνικά ομόλογα στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ έλπιζε σε άντληση ποσού της τάξεως των 5-10 δισ. δολαρίων.

Newsroom ΔΟΛ

No comments: