13.4.10

ML: Οι fund managers αποστρέφονται την ευρωζώνη

Ως επένδυση, η Ευρώπη έχει γίνει μια περιφέρεια «non-grata» μεταξύ των διεθνών fund managers, οι οποίοι αντ’αυτού τοποθετούν περισσότερα κεφάλαια σε ιαπωνικές μετοχές, σύμφωνα με την έρευνα Απριλίου της Bank of America Merrill Lynch.

«Μέχρι πριν από πέντε μήνες, οι επενδυτές θεωρούσαν την Ευρώπη την πιο ελκυστική περίπτωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Αλλά με την ελληνική κρίση, η Ευρώπη έχει γίνει «απαγορευμένη» ζώνη και οι μεγάλοι επενδυτές θεωρούν πλέον τις ιαπωνικές μετοχές μια καθαρότερη κυκλική ευκαιρία,» δηλώνει ο Patrik Schowitz της BofA Merrill Lynch Global Research.

Μετά την καθαρή θέση underweight στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο, το 12% των διεθνών θεσμικών δηλώνουν overweight στον χώρο, ενώ το 18% δηλώνουν ότι είναι underweight στα χρηματιστήρια της ευρωζώνης.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 197 fund managers που διαχειρίζονται 546 δισ. δολάρια, προκύπτει ότι αυτοί οι διαχειριστές έχουν μεγάλη πίστη στην παγκόσμια οικονομία, γεγονός που δημιουργεί «ιδανικό επενδυτικό περιβάλλον.»

Ο αριθμός των επενδυτών που αναλαμβάνουν κινδύνους άνω του μέσου όρου στα χαρτοφυλάκιά τους, έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2006.

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό παραμένουν περιορισμένοι και το 42% των fund managers δεν περιμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων Fed πριν το 2011.

Οι managers περιμένουν επίσης ότι οι εταιρίες μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα κέρδη και να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους.

Το 71% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη θα αυξηθούν 10% και πλέον στο ερχόμενο 12μηνο.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/577944/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: