13.4.10

Moody΄s: Παραμένει ο κίνδυνος υποβάθμισης

Η συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν απομακρύνει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας, όπως τόνισε αναλύτρια της Moody’s σε συνέντευξή της στο Bloomberg.

Σύμφωνα με την κ. Sarah Carlson, κορυφαία αναλύτρια της Moody’s για την Ελλάδα, «η χώρα της Μεσογείου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους» σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της.

«Ο καθορισμός των λεπτομερειών του προγράμματος στήριξης, εάν τελικώς η Ελλάδα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει, είναι βοηθητικός, τουλάχιστον για να καθησυχάσει τις αγορές», τόνισε η κ. Carlson και πρόσθεσε ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι το ύψος των χρημάτων τα οποία δαπανά η κυβέρνηση για την πληρωμή των επιτοκίων, σε σχέση με τα έσοδά της. Ένα, δε, από τα στοιχεία που επηρεάζουν τη σχέση αυτή είναι το κόστος δανεισμού».

Σημειώνεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε «Α2», επικαλούμενη «μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους χρεοκοπίας».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/577844/Article.aspx

No comments: