1.2.11

Σημαντική αποκλιμάκωση των spreads

Σημαντική πτώση, κάτω από τις 800 μονάδες βάσης, σημειώνει σήμερα το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds, εν μέσω προσδοκιών ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα δώσουν μια «συνολική απάντηση» στην κρίση χρέους.
Νωρίτερα, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών συρρικνωνόταν κατά 35 μονάδες βάσης στις 791 μονάδες βάσης - τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Οκτωβρίου.
Πτωτικά κινείται και το spread του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund. Συγκεκριμένα, υποχωρεί κατά 18 μονάδες βάσης στις 370 μονάδες βάσης.
Επίσης, το spread των βελγικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών συρρικνώνεται κατά 10 μονάδες βάσης στις 90 μονάδες βάσης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1929053

Ισχυρή άνοδος στο Χ.Α.

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χ.Α., καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για λύση-πακέτο όσον αφορά το κρατικό χρέος στην ευρωζώνη, καθώς και για επιμήκυνση στην αποπληρωμή των ελληνικών δανείων.

«Νομίζω ότι συνεχίζονται οι θετικές προσδοκίες για μια λύση στο θέμα του χρέους. Ο τύπος συνεχίζει να το αναπαράγει, συγκεκριμενοποιώντας από επίσημα χείλη ότι συζητείται το θέμα του δανεισμού από το EFSF για επαναγορά ομολόγων και η πρόταση για επιμήκυνση των δανείων για 30 χρόνια», σχολίασε ο Νίκος Γαλούσης, αναλυτής στην Κάππα Χρηματιστηριακή.
Αυτή την ώρα (13:21), ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 3,68% στις 1.651,94 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 103,26 εκατομμύρια ευρώ.
Σημαντικά κέρδη άνω του 5% καταγράφουν οι τράπεζες.
Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 148 ενισχύονται, οι 25 υποχωρούν και οι 43 παραμένουν αμετάβλητες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1929070


No comments: