4.8.11

Barroso: Η κρίση χρέους ξέφυγε από την περιφέρεια της Ευρωζώνης

Η χρηματοοικονομική κρίση της ευρωζώνης δεν επηρεάζει πλέον μόνο την περιφέρεια, και η συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21 Ιουλίου δεν έχει τις επιθυμητές επιδράσεις διαβεβαίωσης των αγορών, δήλωσε με επιστολή του προς τους άλλους ηγέτες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, ζητώντας τους να επισπεύσουν την έγκριση της συμφωνίας και να σκεφτούν πώς θα βελτιώσουν τους μηχανισμούς της.

«Οι τολμηρές αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δεν έχουν την επίδραση που θα θέλαμε στις αγορές. Οι αγορές αντανακλούν, πρώτα και κύρια, την χωρίς πειθαρχία επικοινωνία, την πολυπλοκότητα και τις ατέλειες του πακέτου της 21ης Ιουλίου», αναφέρει ο Barroso στην επιστολή του. «Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον δεν διαχειριζόμαστε μια κρίση που επηρεάζει μόνο την περιφέρεια της ευρωζώνης», ανέφερε.

Ο Barroso απηύθυνε ακόμη έκκληση στους ηγέτες να επιταχύνουν τη διαδικασία έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια της συμφωνίας του Ιουλίου, ενώ την ίδια στιγμή τους ζητά να εξετάσουν την άμεση επαναξιολόγηση όλων των στοιχείων που συνδέονται με τα δύο ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν την 21η Ιουλίου σε ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ.

© Dow Jones Newswires


_____________________________________________

(χρειάζεται λινκ)
μοιάζει με την επιστολή που έστειλε το καλοκαίρι του 2009 στον Παπαθανασίου σχετικά με τις μη ενέργειες της τότε νέας διακυβέρνησης (ως προς τις εξαγγελίες και Σουφλιά τον Μάϊο 2009, πακέτο μέτρων με το στόμα κλπ)
έλαβε απάντηση: "μα δε γίνεται τώρα, πάμε σε ..εκλογές"

No comments: