2.8.11

Η κρίση θα επιστρέψει το φθινόπωρο

«Η κρίση θα επιστρέψει το φθινόπωρο» είναι ο τίτλος αναλυτικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Λαρς Φελντ , οικονομολόγος και σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, στη ddeutsche Zeitung. Πιστεύει πως δεν διαλύθηκαν τα σύννεφα και οι αναταράξεις από τις οικονομικές αγορές και προειδοποιεί για μια απομάκρυνση από το όραμα της κοινής Ευρώπης. «Θα ζήσουμε το φθινόπωρο μια νέα νευρικότητα. Περιμένω ότι οι αμφιβολίες των αγορών θα επιστρέψουν το αργότερο το Σεπτέμβριο. Θα αναρωτηθούν και πάλι εάν η βοήθεια για την Ελλάδα επαρκεί και αν άλλες χώρες επιδεικνύουν την απαιτούμενη δημοσιονομική πειθαρχία».
 
 
Ειδικότερα για την Ελλάδα ο Λαρς Φελντ επισημαίνει: «Το πακέτο για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να μπει η χώρα σε μια τροχιά σταθερής οικονομικής κατάστασης. Θα πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη περικοπή των χρεών και μια μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών».
 
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15288597,00.html

_______________________________________-

το ανέβασαν πολλοί αλλά όχι με τον πρωτότυπο τίτλο της dw

2 comments:

Κυριάκος said...

Η κρίση επέστρεψε ήδη, Ισπανία και Ιταλία δανείζονται με 6%.

Δεν είμαι σίγουρος πως είναι η πειθαρχία το πρόβλημα. Κάτι που έμαθα διαβάζοντας τον Κρούγκμαν είναι πως τα χρέη δεν πληρώνονται με οικονομία, πληρώνονται με ανάπτυξη κι αυτό που βλέπουν οι αγορές είναι στασιμότητα.

geokalp said...

καλημέρα

πληρώνονται και με κούρεμα ;)
πληρώνονται και με πληθωρισμό - το πιο λογικό

πως να σταματήσει η στασιμότητα, δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να δώσει ώθηση... τα φ/β ή οι ανεμογεννήτριες;