3.8.11

Η κρίση για την αύξηση του αμερικανικού χρέους των ηλίθιων της Ουάσιγκτον έκανε .. καλό

Αν ψάχνετε για μία αισιόδοξη άποψη για την αμερικανική οικονομία, τότε ο Ian Shepherdson της High-Frequency Economics έχει μία για σας: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να περάσουν σε διπλή ύφεση και η οικονομία τους θα συνεχίσει την ανάρρωση. Οι λόγοι:
α) οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έσπασαν πτωτικά το όριο των 400.000 και αν δεν υπήρχαν και τα αρνητικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή τότε δε θα έπρεπε καν να ανησυχεί κανείς έστω και λίγο.
β) Το μεγαλύτερο πρόβλημα της διεθνούς οικονομίας το τελευταίο διάστημα ήταν οι υψηλές τιμές ενέργειας και η κρίση για την αύξηση του αμερικανικού χρέους που προκάλεσαν οι “ηλίθιοι της Ουάσιγκτον” πέτυχε να το λύσει, οδηγώντας τις τιμές ενέργειας πολύ χαμηλότερα, υποστηρίζει ο Shepherdson.
γ) Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα θα είναι θετικά, προβλέπει ο Shepherdson, υποστηρίζοντας πως τα αρνητικά στοιχεία του προηγούμενου μήνα οφείλονταν σε εποχιακούς λόγους.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/11330-h-krish-gia-thn-aykshsh-toy-amerikanikoy-xreoys-twn-hlithiwn-ths-oyasigkton-ekane--kalo

No comments: