3.8.11

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία του rollover

Να ολοκληρώσει τη διαδικασία της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων το Σεπτέμβριο ελπίζει η Αθήνα, την ώρα που συνεχίζονται οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Όπως δήλωσε στο Reuters ελληνική τραπεζική πηγή, κοντά στα μέσα του Αυγούστου η κυβέρνηση θα παραδώσει στις τράπεζες ένα Μνημόνιο Κατανόησης, στο οποίο θα τίθενται τα χρονοδιαγράμματα, οι όροι και οι διαδικασίες, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα εγγραφεί το κόστος της ανταλλαγής στα αποτελέσματα των τραπεζών.

Οι τράπεζες θα έχουν 10-15 ημέρες για να εξετάσουν το μνημόνιο και να το επιστρέψουν αναγράφοντας το εάν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο, με πόσα από τα ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και με ποια από τις τέσσερις επιλογές που τους δίνονται.

Μόλις γίνει αυτό, η κυβέρνηση θα έχει μια σαφή εικόνα της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο σχέδιο, η οποία σύμφωνα με το στόχο του IIF θα πρέπει να ανέρχεται στο 90%.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει μία περίοδος περίπου μίας εβδομάδας όπου οι τράπεζες θα κληθούν και επισήμως να εγγραφούν για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο.

Στόχος είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι θα θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία της ανταλλαγής των ομολόγων, ενώ θα αναβαθμίσουν την αξιολόγηση όταν αυτή ολοκληρωθεί.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=98634

No comments: