23.12.11

γερμανικός τύπος: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες, αναφέρουν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία.

Το περιοδικό Focus σημειώνει ότι συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι: από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Το δημοσίευμα έχει ως βάση τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο, που φέρεται να δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων προκειμένου να συζητήσει μαζί του την επίσπευση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει εκφραστεί επικριτικά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και ότι ζητά επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=436096&h1=true

No comments: