22.12.11

Fitch: υποβάθμισε 14 δήμους και περιφέρειες της Ισπανίας

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας συνολικά 14 δήμων και περιφερειών της Ισπανίας προχώρησε η Fitch την Τετάρτη, προειδοποιώντας μάλιστα για αυξημένη πιθανότητα νέας υποβάθμισης.

«Κουδουνάκι» για μελλοντική υποβάθμιση χτύπησε ο οίκος αξιολόγησης και για 41 περιφέρειες και δήμους της Ιταλίας, όπως και για αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στη λίστα των δήμων και των περιφερειών που υποβαθμίστηκαν περιλαμβάνονται η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Ανδαλουσία (από ΑΑ+ σε Α+).

Στις τράπεζες των οποίων τις προοπτικές υποβάθμισε ο οίκος συγκαταλέγονται επίσης η γαλλική Societe Generale, η ισπανική Santander και η ιταλική Intensa Sanpaolo.

Ο οίκος έθεσε συνολικά επτά ιταλικές τράπεζες υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική, ανάμεσά τους -πέραν της Intensa Sanpaolo- τις Banca Monte dei Paschi di Siena και UBI Banca. Στην Ισπανία τέθηκαν 8 τράπεζες υπό παρακολούθηση. Στο Βέλγιο, υποβαθμίστηκαν οι KBC και Dexia Bank Belgium.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο οίκος είχε υποβαθμίσει την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ιταλικής τράπεζας UniCredit κατά μία μονάδα σε A-, επίσης με αρνητική προοπτική, επικαλούμενος «τις ραγδαίες αλλαγές που αντιμετωπίζουν πολλές τράπεζες παγκοσμίως, ειδικά στην Ευρώπη».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=435977&h1=true

No comments: