23.12.11

Σταρκ: Να μην προσφύγει η Ευρώπη στα κεφάλαια του ΔΝΤ - Οι δύο λόγοι

Την άποψη ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να προσφύγει στα κεφάλαια του ΔΝΤ εξέφρασε ο ο Juergen Stark, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης που αποχωρεί από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο είναι οι λόγοι: αφενός γιατί εκθέτει την κυριαρχία  της, αφετέρου γιατί αυτό ισοδυναμεί με νομισματική χρηματοδότηση που απογορεύουν οι συνθήκες.

«Η εμπλοκή του ΔΝΤ σημαίνει ότι η Ευρώπη εκτίθεται πλήρως στα διεθνή σώματα και στις απόψεις που εκπροσωπούν» δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt και συμπλήρωσε: «Πρακτικά δεν βλέπω άλλες χώρες εκτός από την ευρωζώνη να θέλουν πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα (του ΔΝΤ). Είναι μία προσπάθεια να παρακάμψουμε την απαγόρευση άμεσης νομισματικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη».

Ο κ. Stark και πάλι τάχθηκε κατά της πιο επιθετικής δράσης από την ΕΚΤ υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι μικρότερος από ότι ήταν τους μήνες που ακολούθησαν την κατάρρευση της Lehman Brothers και τονίζει ότι έχει εκπλαγεί θετικά από τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία.

http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82/item/193040-Stark-%CE%9Da-mhn-prosfygei-h-Eyrwph-sta-kefalaia-toy-D%CE%9DT-Oi-dyo-logoi

No comments: