1.6.12

Ζημίες 23,4 εκατ. ευρώ για 226 εισηγμένες

Ζημίες μετά φόρων ύψους 23,398 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα των 226 εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με ανάλυση της Beta ΑΧΕΠΕΥ ο κύκλος εργασιών ήταν οριακά αυξημένος κατά 1,6% σε 19 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 13,2% σε 1,803 δισ. ευρώ.

Το πλειοψηφικό ρεύμα ζημιογόνων εταιρειών διατηρήθηκε για ένα ακόμα τρίμηνο σε αναλογία 2:1 και απ' ό,τι φαίνεται η περίοδος του εξαμήνου του 2010, όταν υπήρχε ισορροπία μεταξύ ζημιογόνων και κερδοφόρων εταιριών, θα αργήσει να επιστρέψει, τονίζει η χρηματιστηριακή εταιρεία.


Ο κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε στα 19 δισ. ευρώ, ενώ έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη συνεισφορά του κλάδου καυσίμων, καθώς χωρίς αυτή θα εμφανιζόταν μειωμένος κατά 3,8%.
Για τις ΜΕΤΚΑ, S&B, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μotor Οil, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Καρέλιας το ξεκίνημα του 2012 ήταν πολύ ενθαρρυντικό και χαρακτηρίστηκε από βελτιώσεις στην κοστολογική δομή τους και τον κύκλο εργασιών τους.
Την θετική εικόνα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση συμπληρώνουν οι επιδόσεις των Folli-Follie και ΟΤΕ.
Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες, καλά μεγέθη εμφάνισαν οι Πλαίσιο, Elton, Ικτίνος, Κυριακίδης, Λούλης, EBZ, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης, Ιατρικό Αθηνών, FG Europe, Eurodrip, Σωληνουργεία Κορίνθου και Euromedica.
Αρνητικές εκπλήξεις υπήρξαν από την ΔΕΗ, την Coca Cola, τον Φουρλή, τη Σιδενόρ, την Autohellas, τον Τιτάνα και τον Ηρακλή,  ωστόσο σχετίζονται και με την εποχικότητα και ενδεχομένως το αρνητικό αποτέλεσμα να ανατραπεί στην πορεία της χρήσης.
Mε σημαντικές ζημιές έκλεισαν την περίοδο αναφοράς, μεταξύ άλλων οι Alapis, MIG, Nutriart, Αττικάτ, Μηχανική, Αθηνά, Sato, Βιοτέρ, Forthnet, Νεώρειο Σύρου, Shelman, Σφακιανάκης, Κούμπας, Επίλεκτος, Olympic Catering, Albio και Ελληνική

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4726540

No comments: