19.6.12

Ισπανία: Σεπτέμβριο τα στοιχεία για τράπεζες

Για τον Σεπτέμβριο αναβάλλεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων που προκύπτουν από τον δεύτερο και πιο λεπτομερή έλεγχο για τις ισπανικές τράπεζες, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Επισημαίνεται ότι αρχικά η κοινοποίηση των στοιχείων είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουνίου.

Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων
Στην Ισπανία θα είναι και σήμερα στραμμένη η προσοχή των αγορών, καθώς η Μαδρίτη θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων εν μέσω ενός πολύ αρνητικού κλίματος, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων της χώρας να έχει αναρριχηθεί σε νέο ιστορικό υψηλό, στο 7,2%.

Η Μαδρίτη στοχεύει στην άντληση 2 έως 3 δισ. ευρώ από την έκδοση 12μηνων και 18μηνων εντόκων γραμματίων. Την Πέμπτη θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων λήξεως το 2014, το 2015 και το 2017 με στόχο άντλησης επιπλέον 2 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές δεν είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Μαδρίτης θα κληθεί να καταβάλει επιτόκια-ρεκόρ σε αυτές τις δημοπρασίες

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας Cristobal Montoro, μιλώντας στη Γερουσία της χώρας, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να παρέμβει για να χαλιναγωγήσει τις πιέσεις εναντίον των ισπανικών ομολόγων. Οι αναλυτές ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως έκκληση προς την ΕΚΤ να αγοράσει ισπανικούς τίτλους κατά τη διάρκεια αυτών των δημοπρασιών. 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/707827/ArticleNewsWorld.aspx
 
_____________________________________________
 
μήπως φοβούνται κάτι;
μπαααα μια χαρά!
 
υ.γ. δείγμα ενίσχυσης της αξιοπιστίας των ισπανών κυβερνώντων
 

No comments: