20.7.12

Τράπεζες: «Χοντρό» μαχαίρι στα δίκτυα

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει πλέον η αναδιάρθρωση του δικτύου των ελληνικών τραπεζών, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις καταστημάτων και μείωση του προσωπικού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Υπό την ανάγκη να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη, ώστε να αντισταθμίσουν εν μέρει την πίεση που δέχονται στα καθαρά τους έσοδα, από την αύξηση του κόστους χρήματος και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και το κούρεμα των ομολόγων, οι τράπεζες επιταχύνουν τις ενέργειες περιορισμού του δικτύου.
Μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) έκλεισαν περίπου 70 καταστήματα στην Ελλάδα και 119 στο εξωτερικό, όταν σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς έκλεισαν 96 καταστήματα στην Ελλάδα και 160 στο εξωτερικό.

Μόνο οι όμιλοι Πειραιώς και Alpha Bank διέκοψαν τη λειτουργία 94 συνολικά καταστημάτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της χρονιάς, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, τα οποία παρείχαν μαζί με τα αποτελέσματα τριμήνου οι διοικήσεις τους.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/713844/Article.aspx

No comments: