6.7.12

ορίστε η δέσμευση


Για όσους ακούγονται περίεργα οι δηλώσεις ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας περί εξόδου της Φινλανδίας ή τις επικρίσεις του Σόϊμπλε προς γερμανούς οικονομολόγους, πχ Ζινν, υπερμάχου της ελληνικής εξόδου, θα πρότεινα να διαβάσετε όσα γράφτηκαν εδώ αρκετές μέρες πριν:

Η κλιμάκωση της δέσμευσης

παραθέτω μόνο ένα:
"Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Γερμανίας. Εκείνη είναι η οποία μπορεί να πείσει τους μικρούς βόρειους εταίρους προς τη κατεύθυνση της ενοποίησης, αλλά πρώτα πρέπει να το αποφασίσει η ίδια, παραδίδοντας επιπλέον εθνικές αρμοδιότητες στην ΕΕ/ΟΝΕ καθώς θα διορθώνει τους φραγμούς που αποδεδειγμένα θα τεθούν από το δικό της Συνταγματικό Δικαστήριο. Επιπλέον, θα πρέπει να πείσει τους ίδιους τους πολίτες της για τα ωφελήματα μιας τέτοιας ενοποιητικής διαδικασίας. Ολλανδοί και Φινλανδοί θα πειστούν μόνο εάν η Γερμανία δείξει αποφασιστικότητα."

Πλέον, υπάρχουν περισσότερες από μία ενδείξεις, ότι η ΟΝΕ είτε θα συεχίσει όλη μαζί ή απλά θα αποδομηθεί συνολικά, ήτοι δεν θα μείνει μόνο η Ελλάς εκτός.
Η απειλή προέρχεται τόσο από τους κερδοσκόπους όσο και από τις πραγματικές αντι-ευρωπαϊκές μειοψηφίες που έχουν φωλιάσει σε ΟΛΕΣ τις χώρες ΟΝΕ/ΕΕ.

Ερώτηση: θα θέλατε το ύψος των συντάξεων να προσδιορίζεται στις Βρυξέλλες; το ΑΣΕΠ; το τομολόγιο της ΔΕΗ; ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων;

2 comments:

ELISAVET said...

Προτιμώ τις Βρυξέλλες από το Φωτόπουλο. Τι καλό είδαμε από τους πολιτικούς μας μέχρι σήμερα, αλλά που τέτοια τύχη! Εδώ θα είμαστε και θα αλληλοτρωγόμαστε για το ποιός έφταιγε που δεν γίναμε όπως θα θέλαμε να γίνουμε!

geokalp said...

εάν ρωτήσεις συνταξιούχους ψηφοφόρους ΝΔ θα σου λένε ότι δε θέλουν Βρυξέλλες

το ίδιο στη Βαυαρία και στην Νορβηγία

αυτοί ψηφίζουν, όχι τα 20χρονα