28.11.12

Μόντι: Σε κίνδυνο το δημόσιο σύστημα Υγείας

Η βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας της Ιταλίας κινδυνεύει εάν μέσα στα επόμενα δυο χρόνια δεν εξευρεθούν νέοι οικονομικοί πόροι, επεσήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τονίζοντας την ανάγκη για αναδιοργάνωση του τομέα.
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιταλών ιατρών αντέδρασαν σκληρά στις δηλώσεις Μόντι, υποστηρίζοντας ότι «φράσεις σαν και αυτές του ιταλού πρωθυπουργού αναφέρονται, πιθανότατα, σε μια μελλοντική μαζική ανάμειξη των ιδιωτικού τομέα σε όρια και αρμοδιότητες που μέχρι τώρα συμπεριλαμβάνονταν στις παροχές του δημοσίου».
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, βάσει των νέων μέτρων που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση, τουλάχιστον χίλιοι αρχίατροι που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστημιακές πολυκλινικές, πρόκειται να χάσουν την θέση τους.
Παράλληλα, θα καταργηθούν 7.389 νοσοκομειακές κλίνες στο πλαίσιο του «αναθεώρησης των δαπανών» στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Ρώμης.
Στο τέλος του 2012 λήγουν και οι συμφωνίες με 12.000 ιατρούς, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις έργου σε πρώτων βοηθειών και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς των νοσοκομείων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2258671

No comments: