27.11.12

D. Bank: Ισχυρή δέσμευση από Eurogroup για Ελλάδα

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup,έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός για την ελληνική ιστορία, εκτιμά η Deutsche Bank, δεδομένης της απόφασης για επαναγορά του χρέους, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συμφωνία είναι προς το παρόν υπό όρους. Η συμμετοχή στην επαναγορά θα επηρεάσει τόσο το κενό της χρηματοδότησης όσο και τη βιωσιμότητας του χρέους.
Ωστόσο το σημαντικό στοιχείο στη συμφωνία είναι η ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για την Ελλάδα και πλέον γνωρίζουμε μεγαλύτερη σαφήνεια τα συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία το Eurogroup θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα για τη βελτίωση στη βιωσιμότητας του χρέους. Το focus, βραχυπρόθεσμα, είναι τώρα στην επαναγορά και στα κίνητρα για τη συμμετοχή. Η DB επισημαίνει ότι ακόμα και αν η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων είναι χαμηλή, το Eurogroup θα υποστηρίξει την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το δημόσιο χρέος θα πέσει στο 124% το 2020 αλλά το Eurogroup έχει υποσχεθεί να κάνει ότι είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητα του, μόλις η Ελλάδα επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι μέχρι το τέλος του 2016, η αγορά να μπορεί να είναι πιο σίγουρη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο αυτή η ημερομηνία να είναι ημερομηνία OSI. Ο κ. Σόιμπλε άλλωστε συνεχίζει να υποστηρίζει τα επιχειρήματα περί νομικών περιορισμών για το OSI, καταλήγει η Deutsche Bank.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/741559/Article.aspx

No comments: