6.6.08

Wall: Πόσο έχασαν όσοι "άκουσαν" τους αναλυτές

Αυτοί που θέτουν εν αμφιβόλω τις εκθέσεις των διεθνών οίκων και τις συστάσεις των αναλυτών για τις μετοχές έχουν ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα τους.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι επενδυτές που ακολούθησαν τις συστάσεις αναλυτών για την αγορά ή πώληση μετοχών, κυρίως χρηματιστηριακών εταιρειών ή τραπεζών, έχασαν το περασμένο έτος 17%, ποσοστό διπλάσιο από την πτώση του δείκτη Standard & Poor's 500.
Ειδικότερα, όσοι αγόρασαν μετοχές υπό την καθοδήγηση του Guy Moszkowski, αναλυτή της Merrill Lynch έχασαν 17%. Σημειώνεται ότι σε έρευνα της ένωσης θεσμικών επενδυτών στις ΗΠΑ ο Moszkowski κρίθηκε ο καλύτερος αναλυτής.
Ο Michael Mayo της Deutsche Bank σύστηνε αγορά μετοχών της Lehman Brothers, με αποτέλεσμα όσοι τον ακολούθησαν να χάσουν 59%. Επίσης, ο Prashant Bhatia της Citigroup διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Merrill Lynch, παρά τη βουτιά κατά 56% που σημείωσε από το ρεκόρ του Ιανουαρίου του 2007.
Από τους 38 αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg, οι 31 «παρήγαγαν» ζημιές για τους επενδυτές που ακολούθησαν τις συστάσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επενδυτές αγόρασαν χρηματιστηριακές μετοχές που είχαν σύσταση «αγοράς» (buy) πούλησαν όταν η σύσταση γύρισε στο «hold» και χειραγώγησαν τις τιμές όταν οι αναλυτές «διέταξαν» πώληση, έχασαν 17% το τελευταίο έτος.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&tag=9490&pubid=2137153

No comments: