1.12.08

Τα μέτρα Μπερλουσκόνι για τη στήριξη της οικονομίας

Τα μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι στη γειτονική Ιταλία για τη στήριξη της οικονομίας, αφορούν άμεσα τις ιταλικές οικογένειες, σχετίζονται με τα οικονομικά βοηθήματα για τους χαμηλοεισοδηματίες, το «πάγωμα» των στεγαστικών δανείων και των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και υγραερίου.
Πιο αναλυτικά, οι οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 22 χιλιάδες ευρώ, θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από διακόσια μέχρι χίλια ευρώ μέσω φοροαπαλλαγών στους μισθούς ή τις συντάξεις, ανάλογα με την κλίμακα εισοδήματος. Το δε «δάνειο για τα νεογέννητα» προβλέπει την χορήγηση δανείου πέντε χιλιάδων ευρώ, σε κάθε νεαρό ζευγάρι που αποκτά παιδί. Το ποσό θα μπορέσει να επιστραφεί σε διάστημα πέντε χρόνων, με ευνοϊκούς τόκους.
Καταργείται η φορολόγηση των «πριμ παραγωγικότητας», και παγώνουν οι αυξήσεις που είχαν προβλεφθεί από την εθνική εταιρία αυτοκινητοδρόμων και από την ιταλική εταιρία σιδηροδρόμων, μόνο, όμως, για τις μετακινήσεις εντός του ίδιου νομού.
Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, δεσμεύθηκε επίσης να πετύχει την μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού και του υγραερίου, για τις ασθενέστερες, οικονομικά, οικογένειες.
Τέλος, σε ότι αφορά τα στεγαστικά δάνεια, αποφασίσθηκε ότι το επιτόκιό τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 4%. Μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, για τα κυμαινόμενα επιτόκια των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί, ενώ για τα καινούρια, η κυβέρνηση ζητά από τις τράπεζες, «να λάβουν ως σημείο αναφοράς, το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται χρήματα από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, που το 2009, αναμένεται να μειωθεί γύρω στο 3%».
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/30/1598873.htm

No comments: