10.12.08

National Sec - P&K: "Neutral" για επενδύσεις σε μετοχές

Σύσταση "neutral", όσον αφορά την τοποθέτηση σε μετοχές, είναι η εκτίμηση της National Sec - P&K ΑΧΕΠΕΥ, στο Greek Investment Book, με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου 2008. Η έκθεση προτρέπει σε αγορές, λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, επειδή βρίσκονται κάτω από το BV, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Βλέπουμε ευκαιρίες στις περιπτώσεις της ΔΕΗ, του Μυτιληναίου, του Ελλάκτωρα, της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, του ΟΛΠ, της ΕΥΑΘ και της Autohellas.»
Για τις τράπεζες, εκτιμά ότι η επάρκεια κεφαλαίων διατηρείται σε σχετικά ασφαλή επίπεδα και δείχνει προτίμηση στην Τράπεζα Κύπρου. Καταγράφει έντονη αγοραστική δραστηριότητα από τους βασικούς μετόχους εισηγμένων, που μπορεί να ερμηνευθεί ως σήμα για τοποθετήσεις, στις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, του Ελλάκτωρα, της S&B, του Ιασώ και του Jumbo. Τα χαμηλότερα κόστη, που σχετίζονται με τις τιμές του πετρελαίου, του αερίου και των μετάλλων, εκτιμά ότι θα έχουν θετική επίδραση στη ΔΕΗ, τις μεταφορές (δηλαδή στις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την Aegean) και στις βιομηχανίες.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική watch list, οι συστάσεις της χρηματιστηριακής είναι:
- Σύσταση outperform για τις μετοχές των εταιριών: Τράπεζα Κύπρου, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, S&B, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, JUMBO, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΚΟΡΡΕΣ, ΙΑΣΩ, ΟΛΠ. AEGEAN, AUTOHELLAS.
- Underperform: ATE, Emporiki, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΧΑΛΚΟΡ.
- Neutral: Alpha Bank, Marfin Popular Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Forthnet, Coca-Cola 3E, Frigoglass, Σωληνουργία Κορίνθου, ΕΛΒΑΛ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛ.ΠΕ., Ρόκας, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΤΙΤΑΝ, ΚΑΕ, FOLLI FOLLIE, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Ε.Χ.Α.Ε.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=635464

No comments: