25.5.09

ΔΝΤ: Παγώστε τους φόρους

συνέστησαν σε όλους τους τόνους να μην αυξηθούν αλλά να «παγώσουν» οι φόροι για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. « Μόνο έτσι», τόνισαν, « θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, διαφορετικά ο κίνδυνος φυγής κεφαλαίων από την Ελλάδα είναι ορατός και άμεσος ». Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια άποψη διατύπωσαν οι πρώην υπουργοί Οικονομίας κ. Στ. Μάνος και Ι. Παπαντωνίου στον κύκλο ομιλιών που έχουν ξεκινήσει τα ξένα Επιμελητήρια στη χώρα μας (Ελληνοαμερικανικό, Βρετανικό, Ιταλικό, Γαλλικό και Γερμανικό) σε αναζήτηση διεξόδου από την οικονομική κρίση.
...
Ειδικά για τους άμεσους φόρους, τάχθηκαν κατά της οποιασδήποτε αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, αλλά ζήτησαν να κλείσουν τα «παράθυρα» φοροαποφυγής, όπως είναι οι φοροαπαλλαγές και η αυτοτελής φορολόγηση ορισμένων εισοδημάτων. Επικέντρωσαν δε την κριτική τους στη χαμηλή πραγματική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, γεγονός που απέδωσαν στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Για την έμμεση φορολογία και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης συνέστησαν επίσης να αποφευχθεί η αύξησή τους, καθώς κάθε τέτοια κίνηση ανεβάζει τις τιμές των αγαθών και καθιστά τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες λιγότερο ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=269713&dt=24/05/2009

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΛΥ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ...
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ!
ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ (και να αυξηθούν) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

[εννοείται πως θα πρέπει να φορολογηθούν οι ελ. επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που είναι η πηγή της φοροδιαφυγής]

No comments: