15.5.09

ΗΠΑ: Εξι ασφαλιστικές εταιρείες στο πρόγραμμα TARP

Έξι ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Prudential Financial και η Hartford Financial Services Group, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε κρατικά κεφάλαια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να διασώσει τον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Hartford εξασφάλισε προκαταρκτική έγκριση για οικονομική ενίσχυση ύψους 3,4 δισ. δολαρίων από το πρόγραμμα TARP. Πρόσβαση σε κρατικά κεφάλαια θα έχουν επίσης οι Prudential, Allstate, Principal Financial Group και Ameriprise Financial, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, Άντριου Ουίλλιαμς. Κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. δολαρίων ενδεχομένως να λάβει και η Lincoln National.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες ασφαλειών ζωής προσπαθούσαν επί έξι μήνες να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα TARP, από το οποίο λαμβάνουν ενισχύσεις τα τραπεζικά ιδρύματα, καθώς χρειάζονται νέα κεφάλαια προκειμένου να μετριάσουν τους φόβους σχετικά με την ικανότητά τους να καταβάλλουν αποζημιώσεις.
Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης και η πτώση των μετοχών στη βιομηχανία έπληξε σημαντικά την εμπιστοσύνη των πελατών και κατέστησε δυσκολότερη για τις εταιρείες την άντληση νέων κεφαλαίων.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/15/1664537.htm

No comments: