Αμυντική τακτική στα μετοχικά χαρτοφυλάκια με μείωση θέσεων overweight στους κυκλικούς κλάδους (αυτοκινητοβιομηχανίες, χαλυβουργίες, τεχνολογία) που έχουν τρέξει σημαντικά και αύξηση θέσεων στα τρόφιμα συστήνει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος Credit Suisse, προβλέποντας ανάκαμψη τύπου W (σενάριο double dip) στην παγκόσμια οικονομία. Όπως αναφέρει σε έκθεση στρατηγικής, τα 4 από τα τελευταία 7 ράλι των κυκλικών μετοχών διήρκεσαν λιγότερο από έξη μήνες. Το τρέχον είναι ήδη 5,5 μηνών.
Με την αγορά να αναμένει τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης α΄ τριμήνου στην ευρωζώνη, που θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή, η βουτιά-ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής των 16 χωρών του ευρώ τον Μάρτιο (-20%) δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν συρρίκνωση του ΑΕΠ 2,2% σε τριμηνιαία βάση το α΄ τρίμηνο και -0,6% το επόμενο τρίμηνο.
«Πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι τύπου W και όχι τύπου V. O ρυθμός ανάπτυξης δεν θα επιστρέψει στην συνήθη ταχύτητα του γρήγορα, θα πάρει άλλα δύο χρόνια καθώς στις οικονομίες του G4 υπάρχει ακόμα υπερβάλλουσα μόχλευση (επιχειρήσεις, νοικοκυριά, δημόσιο) της τάξης των $7 τρισ. Η αποταμίευση στις ΗΠΑ είναι ανάγκη να αυξηθεί στο 10% από 4,2%. Στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές στην αγορά κατοικίας παραμένουν ακριβές και οι συνθήκες χρηματοδότησης σφιχτές,» σχολιάζει ο οίκος σε έκθεση στρατηγικής.
«Οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται κοντά στην κορυφή. Οι επενδυτές είναι πολύ αισιόδοξοι όσον αφορά τον πληθωρισμό, με την αγορά swap να προεξοφλεί ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού 1,5% την επόμενη πενταετία. Ωστόσο, το παραγωγικό κενό στην οικονομία είναι περίπου διπλάσιο από το μεταπολεμικό του υψηλό και με τον πληθωρισμό να κινείται χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις οι αποδόσεις των ομολόγων θα πέσουν. Είναι συνετό να μειωθεί ο συντελεστής βήτα στα χαρτοφυλάκια με τον δείκτη S&P500 κοντά στην περιοχή των 950-1000 μονάδων, που θεωρούμε overshooting. O στόχος μας στο τέλος της χρονιάς είναι οι 920 μονάδες» αναφέρει ο οίκος.
http://www.capital.gr/news.asp?id=734873
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment