18.5.09

Επανέρχεται το short selling με 3 αλλαγές

Επανέρχονται από την 1η Ιουνίου οι ανοικτές πωλήσεις (short selling) μετοχών στη Σοφοκλέους μετά την πρόσκαιρη απαγόρευση τους η οποία είχε ?υπαγορευθεί από την κατακόρυφη πτώση των τιμών.

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι ανοικτές πωλήσεις θα γίνονται με τις εξής προϋποθέσεις:

-Οι εντολές οι οποίες αφορούν ανοικτές πωλήσεις μετοχών, πρέπει να εισάγονται σε τιμή υψηλότερη από την τιμή της τελευταίας πράξης που έχει καταρτισθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

-Tα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διενεργούν ανοικτές πωλήσεις μετοχών οφείλουν να το δηλώνουν κατά την καταχώρηση της σχετικής εντολής πώλησης στο σύστημα συναλλαγών .

-Τα φυσικά ή τα νομικά πρόσωπα τα οποία αποκτούν αρνητική θέση (short position) επί συγκεκριμένης μετοχής, η οποία υπερβαίνει το 0,10% του αριθμού των μετοχών της εκδότριας εταιρίας, οφείλουν να γνωστοποιούν τη θέση αυτή άμεσα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να τη δημοσιοποιούν στο επενδυτικό κοινό, μέσω του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το αργότερο την επόμενη ημέρα από την υπέρβαση του εν λόγω ορίου.

-Στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών θα δημοσιεύεται καθημερινά το ύψος των ανοικτών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν συγκεντρωτικά ανά μετοχή και ο συνολικός αριθμός των μετοχών ανά εταιρία που έχουν αποτελέσει αντικείμενο δανεισμού

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15455&subid=2&tag=12734&pubid=9705102

No comments: