22.4.10

Ρωσία: Άντλησε $5,5 δισ. στην πρώτη έκδοση ομολόγων από το 1998

Η κυβέρνηση της Ρωσίας τιμολόγησε σήμερα ομόλογα αξίας 5,5 δισ. δολ. στη δεύτερη μεγαλύτερη έκδοση από αναδυόμενη οικονομία εκφρασμένη σε δολάρια, επιστρέφοντας και πάλι στις αγορές του εξωτερικού για πρώτη φορά από τη χρεωκοπία του 1998, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση τιμολόγησε 5ετη ομόλογα 2 δισ. δολ. με απόδοση 3,741% ή συν 125 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών και 10ετη ομόλογα 3,5 δισ. δολ. με απόδοση 5,082% ή συν 125 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών.

Η απόδοση στο πενταετές είναι πολύ χαμηλότερη από το 4,611% στα ομόλογα ίδιας αξιολόγησης που διέθεσε η Λιθουανία, μέλος της Ε.Ε., αναφέρει το πρακτορείο.

Η τελευταία φορά που δανείστηκε η Ρωσία από τις ξένες αγορές ήταν τον Ιούλιο του 1998, λιγότερο από ένα μήνα πριν την αθέτηση σε χρέος 40 δισ. και την υποτίμηση στο ρούβλι που οδήγησαν σε εκτίναξη των spreads και προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές που έφτασαν μέχρι την κατάρρευση του hedge fund Long-Term Capital Management LP.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Alexei Kudrin δήλωσε ότι η διάθεση των ομολόγων ήταν επιτυχής, ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια για δεύτερη φορά από τις διεθνείς αγορές αυτό το έτος.

http://www.capital.gr/News.asp?id=952042

No comments: