16.4.10

Επιφυλάξεις Σταρκ για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο μηχανισμό βοήθειας

Eπιφυλάξεις απέναντι στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ σε πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα διατηρεί ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμφωνεί με τους κανονισμούς που ισχύουν στην ευρωζώνη.

«Είναι συνετό να στηριχθούμε στην εμπειρία του ΔΝΤ, αλλά, όπως και πριν, είμαι επιφυλακτικός σχετικά με την όποια πιθανή οικονομική συνδρομή του», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ θα πρέπει να αποδεχτεί τους κανόνες της ευρωζώνης».

Πηγή: Reuters

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Juergen Stark.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο Stark σε δηλώσεις του σε γερμανικό περιοδικό σημείωσε πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση του βασικού επιτοκίου όταν αυτό χρειαστεί καθώς η άνοδος του κόστους δανεισμού θα επιβαρύνει πολλές κυβερνήσεις.

“Φοβάμαι πως πολλές κυβερνήσεις θα έχουν προβλήματα με την αναχρηματοδότηση των χρεών τους εάν αυξηθούν τα επιτόκια,” τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

http://www.capital.gr/News.asp?id=947186

____________________

Τρισσέ, Σταρκ, Νοβότνι είναι οι τοπ της ΕΚΤ και έχουν ενιαίο λόγο.

No comments: