8.4.10

ΗΠΑ: Άλμα των λιανικών πωλήσεων το Μάρτιο

Ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις οι πωλήσεις των λιανικών αλυσίδων το Μάρτιο στις ΗΠΑ σημάδι πως οι καταναλωτές νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη καθώς η οικονομία φαίνεται να διατηρείται σε τροχιά ανάκαμψης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι συνολικές πωλήσεις το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 9,1%, που αποτελεί ρεκόρ, με το 92% των αλυσίδων που έχουν ανακοινώσει τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με την Thomson Reuters.

Από τις πιο ακριβές αλυσίδες λιανικής όπως οι Saks Inc. και Nordstrom Inc. μέχρι τις εκπτωτικές αλυσίδες όπως οι Costco Wholesale Corp. και Target Corp. οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο άνω του 10% .

Άλλες αλυσίδες, όπως η Kohl΄s Corp. η TJX Cos. η Ross Stores Inc. και η Aeropostale Inc. αναθεώρησαν ανοδικά το guidance για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Target, η δεύτερη μεγαλύτερη εκπτωτική αλυσίδα λιανικής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι υψηλότερα κατά τουλάχιστον 10 cents σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

http://www.capital.gr/News.asp?id=941223

No comments: