6.4.10

Διθύραμβοι στον Π. Χριστοδούλου από το Der Spiegel

Με διθυραμβικούς λόγους παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου σε άρθρο του, αναφέροντας ότι είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.
«Ακόμα κι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της σημαντικά, είναι καθήκον του κ. Χριστοδούλου να βρει συμφέροντα δάνεια στις αγορές ώστε η Αθήνα να μπορέσει τουλάχιστον να εξοφλήσει τα παλιά της δάνεια με καινούρια. Αποτέλεσμα θα είναι να καθησυχαστούν οι πιστωτές της Ελλάδας, η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και το ευρώ να σταθεροποιηθεί» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οπως αναφέρεται στο άρθρο, στο δύσκολο ταξίδι των 300 δισ. ευρώ, ο ίδιος ο κ. Χριστοδούλου τονίζει πως «δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς». «Αυτές τις ημέρες, όλος ο κόσμος έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην Ελλάδα και αναρωτιέται πως η χώρα θα τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της και θα αποφύγει την χρεοκοπία».

Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει με εγκωμιαστικά σχόλια για το νέο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Κάνει λόγο για έναν άνθρωπο αυξημένων ικανοτήτων που σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στη συνέχεια αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά, στις θέσεις που είχε αναλάβει στο παρελθόν σε οργανισμούς όπως η Credit Suisse, η Goldman Sachs, η JP Morgan και πιο πρόσφατα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. «Σκαρφάλωσα ψηλά και με σπρώξανε με ένα αλεξίπτωτο προς άγνωστο κατεύθυνση» φέρεται να δηλώνει ο κ. Χριστοδούλου.

reporter

No comments: