9.4.10

Βερολίνο: H Eλλάδα μπορεί να τα καταφέρει μόνη της

Η γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι το σχέδιο αρωγής προς την Ελλάδα μπορεί να ενεργοποιηθεί σύντομα, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, εκτιμά ωστόσο πως η Ελλάδα είναι σε θέση να τα καταφέρει με τα δικά της μέσα.

«Δεν συμβουλεύω κανένα να αμφιβάλει για το γεγονός ότι αυτό το δίχτυ ασφαλείας υπάρχει πράγματι και για το ότι αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί σύντομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μίχαελ Όφερ.

«Πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της με τα δικά της μέσα», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε «ενθαρρυντικές ενδείξεις», όπως η μείωση του ελληνικού ελλείμματος κατά το α’ τρίμηνο 2010 και τα σχόλιά του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ που απέρριψε χθες το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, θα είναι η πρώτη που θα συμβάλει σ' έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό αρωγής. Ο Όφερ αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος καταγράφεται στον Τύπο ως υπόθεση για την εν δυνάμει συμβολή της Γερμανίας στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

No comments: