31.5.10

Α. Ζερβός: Η ΔΕΗ δεν πουλά μονάδες, αποσύρει 5 "σαπάκια"

Τέλος εποχής για τα λεγόμενα «σαπάκια» της ΔΕΗ, καθώς όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα αποσύρσεων παλαιών και ρυπογόνων μονάδων. Πρώτη που θα αποσυρθεί είναι η μονάδα Πτολεμαΐδα 1 ενώ σύμφωνα με τον κ. Ζερβό μέχρι το 2015 θα ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη, οι μονάδες Πτολεμαΐδα 2,3,4 και ο ΑΗΣ Λιπτόλ. Οι συγκεκριμένες αποσύρσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Ταυτόχρονα ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα περί πώλησης μονάδων της εταιρείας στον ανταγωνισμό, τις χαρακτήρισε παραφιλολογία και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά δε μειώνεται το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ ούτε πρόκειται να πουληθούν παραγωγικές μονάδες της επιχείρησης.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=980160

________________________

Δεν ξέρω από που αντλεί αυτή του τη βεβαιότητα...

Το φυσικό αέριο έχει ενταχθεί στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας σε ποσοστό 12,1%. Με φυσικό αέριο λειτουργούν οι Θερμοηλεκτρικοί Σταθμοί Κομοτηνής (496ΜW), Μεγάλου Λαυρίου (570ΜW), Μικρού Λαυρίου (180ΜW) και Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου (360ΜW).

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=952&nt=18&lang=1

No comments: