29.5.10

Πορτογαλία: Διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας

Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα κατά των μέτρων λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το βασικό εργατικό συνδικάτο της Πορτογαλίας (CGTP).

«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον αριθμό», δήλωσε στον Τύπο η υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας Χελένα ντος Σάντος Αντρέ. «Επιθυμώ μόνο να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα στη διαδήλωση».

Σύμφωνα με το CGTP πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, που ξεπερνά τους 200.000 ανθρώπους που είχαν διαδηλώσει στη Λισαβόνα στις 13 Μαΐου 2009 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τα μέτρα λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μείωση των κοινωνικών παροχών και αύξηση των φόρων για να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Λέμε "όχι" σε αυτά τα μέτρα στο όνομα του συμφέροντος των εργαζομένων και ελπίζουμε κάποια από αυτά να αποσυρθούν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CGTP Μανουέλ Καρβάλχο ντα Σίλβα προσθέτοντας ότι το CGTP δεν αποκλείει καμία μορφή αγώνα τις επόμενες ημέρες. Το CGTP έχει ήδη αναφέρει την πιθανότητα κήρυξης γενικής απεργίας.

«Αυτά τα μέτρα είναι θεμελιώδη για το μέλλον της οικονομίας, για την απασχόληση και για την αποκατάσταση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης", υπογράμμισε από τη μεριά της η ντος Σάντος καλώντας σε διάλογο και σε κοινωνική διαβούλευση».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1823246

_______________________________

Μάλλον κατεβαίνουν περισσότεροι από ότι εδώ...

No comments: