26.5.10

Επιστρέφει το 70% της αξίας των τίτλων Lehman η Citibank

Επιστρέφει το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων Lehman Bothers η Citibank επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο στις 30 Απριλίου είχε αναφέρει ότι επιστρέφει 60 -70 εκατ ευρώ στους κατόχους προιόντων Lehman η Citibank Ελλάδος. Είχε ακολουθήσει ανάλογο δημοσίευμα στις 14 Μάιου
Σε ανακοίνωση της η Citibank, με πρωταρχικό μέλημά της την ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την πρωτοφανή και απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, προχωρά σε μία ασυνήθιστη και σημαντική κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης.
Η Citibank προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.
Η Τράπεζα κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση.
Άλλωστε, η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Citibank, κ. Χ. Βασιλειάδη, "η τράπεζα θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Κώστα Κασμά, Μαρίνα Κολοκοτρώνη, Γιάννη Ζωγραφάκη, Αμάντα Μαλούχου, Βάλερη Σκούμπα, Ηλία Παλταδάκη, Γιώργο Βούτα και τις ομάδες τους για την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα . Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δικηγορικό Γραφείο Μωράτη-Πασσά για τη βοήθεια στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής. "Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό Stephen Simcock, Peter Fisher Jones, Chris Teano, όπως επίσης και τον Carlos Menendez, για την πολύτιμη συμβολή τους. Τέλος, τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του George Awad.
Πιστεύω ότι με την απόφαση αυτή κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο της ιστορίας μας, επιτρέποντάς μας να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της Citibank στην χώρα μας".

bankingnews

No comments: