31.5.10

Fed: Πρωτεύοντας ο ρόλος της G20 στον χρηματοοικονομικό τομέα

Ο πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι τόνισε χθες πως η Ομάδα G20 έχει να διαδραματίσει έναν «βασικό» ρόλο για να εξασφαλισθεί η επιτυχία στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να αποτολμηθούν για την ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διευθυντική ικανότητα της Ομάδος των Είκοσι θα είναι βασική για να εξασφαλισθεί ότι οι μεταρρυθμίσεις όχι απλώς θα είναι ισχυρές και αποτελεσματικές, αλλά επίσης θα είναι συντονισμένες και συνεκτικές μεταξύ των χωρών», τόνισε ο Μπερνάνκι σε ομιλία του στη Σεούλ, το κείμενο της οποίας δημοσιεύθηκε στην Ουάσικγτον.

«Θα χρειασθεί μία βαθιά διεθνής συνεργασία για να ενισχύσουμε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να διασφαλίσουμε πως οι οικονομικοί θεσμοί θα έχουν ρυθμισθεί φροντισμένα, με καλή κεφαλαιοποίηση, με διαφάνεια και πως οι ισολογισμοί τους θα εξασφαλίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τη ρευστότητα», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Μπερνάνκι απεύθυνε την ομιλία του λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20 στο Μπουσάν της Νοτίου Κορέας, στις 4 και 5 Ιουνίου.

Η G20, φόρουμ των αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, έχει δεσμευθεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα προκειμένου αυτό να διέπεται από κατάλληλες ρυθμίσεις που θα προλαμβάνουν την επανάληψη γεγονότων που παρατηρήθηκαν κατά την τρέχουσα οικονομική κρίση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1823499

No comments: