27.5.10

Ackermann: Αντίθετος με τις υπερβολικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες

Η νέα νομοθεσία των τραπεζών πρέπει να αποφύγει να υποσκάψει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Deutsche Bank, Josef Ackermann.

«Οι υπερβολικές ρυθμίσεις των τραπεζών και των αγορών αλλά και ο περιορισμός της απόδοσής τους μπορεί να βλάψει την οικονομία και την κοινωνία», ανέφερε ο Ackermann στους μετόχους της τράπεζας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε το ρόλο των short sellers στις χρηματοπιστωτικές αγορές, λέγοντας πως είναι μόνο οι κομιστές των κακών νέων, για παράδειγμα εκείνων που σχετίζονται με την Ελλάδα και το ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα και το ευρώ δυσκολεύουν την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων καθώς και την διακοπή των έκτακτων μέτρων που τοποθετήθηκαν σε εφαρμογή για την στήριξη των αγορών και της οικονομίας, συμπλήρωσε ο Ackermann.

Επιπλέον, διατήρησε το στόχο για προ φόρων κέρδη ύψους 10 δισ. ευρώ το 2011, παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε για νέα σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και αβεβαιότητα.

http://www.capital.gr/News.asp?id=978289

No comments: