22.6.10

Γ. Κωστόπουλος: Μικρότερη του αναμενόμενου η ύφεση το 2010

«Tα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας δείχνουν ότι η ύφεση το 2010 δεν θα είναι τόσο μεγάλη, όσο αναμένεται», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, εκτίμησε ότι εφαρμόζεται με συνέπεια, «όπως αναγνωρίζεται πλέον και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Το πρόγραμμα αυτό, αν και βραχυπρόθεσμα επιτείνει την ύφεση, αναμένεται να επαναφέρει εν τέλει την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του δ.σ. της Alpha Bank επεσήμανε επίσης ότι τα μέτρα μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010 έχουν ήδη ληφθεί και αποδίδουν καθώς και ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και «θα εξέλθει δυνατότερη από την κρίση».

Εκτίμησε εξάλλου ότι η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών και η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας θα επιφέρουν, επίσης, σημαντική βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών του τραπεζικού συστήματος.

Κατά την ομιλία του στη ΓΣ, ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι το δ.σ. αποφάσισε να εισηγηθεί τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009.

«Πέρυσι, ήταν η πρώτη φορά, μετά από 60 συνεχή έτη, που η Τράπεζα δεν διένειμε μέρισμα λόγω της κείμενης νομοθεσίας περί ενισχύσεως της ρευστότητος της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς και εφέτος, για τους ίδιους λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009.»

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης με άλλη τράπεζα, ο κ. Κωστόπουλος τόνισε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1833729

No comments: