24.6.10

Στο 6,1% η πιστωτική επέκταση τον Απρίλιο

Στο 6,1% ανήλθε η συνολική πιστωτική επέκταση στη χώρα, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο, από 5,2% που ήταν τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η πιστωτική επέκταση στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε στο 3,2% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε στο 19,1% από 13,0%.

«Η επιτάχυνση της συνολικής πιστωτικής επέκτασης τον Απρίλιο οφείλεται κυρίως στον υψηλότερο δανεισμό του δημοσίου τομέα. Η πιστωτική επέκταση προς τις εγχώριες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ήταν μόνο 3,2% και αναμένεται να παραμένει στα τρέχοντα ή ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους», σχολίασε ο οικονομολόγος της Alpha Bank [ACBr.AT] Σχετικά άρθρα , Πλάτων Μονοκρούσσος.

Όπως σημείωσε, «πιο θετική είναι η επέκταση στον ιδιωτικό τομέα που παραμένει στο 80% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από τον μέσο όρο στην ευρωζώνη που διαμορφώνεται στ 190% το ΑΕΠ, υποδηλώνοντας σχετικά χαμηλότερους μα ροοικονομικούς κινδύνους γι την εγχώρια οικονομία».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834919

No comments: