28.6.10

RBS: "Ετοιμαστείτε για το χείλος του γκρεμού"

Εξαιρετικά απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές της Royal Bank of Scotland για τις ευρωπαϊκές μετοχές και προειδοποιούν τους πελάτες τους «να είναι έτοιμοι για το χείλος του γκρεμού», όπου οι τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων θα καταρρεύσουν.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, ο επικεφαλής του τμήματος credit της RBS, Andrew Roberts, εκτιμά ότι το «χείλος του γκρεμού» βρίσκεται κοντά για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και τις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

«Ο κίνδυνος να κάνουμε λάθος είναι μικρός, ήτοι να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια», τονίζει ο Roberts. «Ωστόσο, ο κίνδυνος να είμαστε σωστοί είναι 10% στις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και την ίδια στιγμή, ότι οι μετοχές και τα εμπορεύματα θα υποχωρήσουν πολύ περισσότερο από όσο αναμένουν και οι απαισιόδοξοι».

Ο Roberts συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα της μέγιστης διάρκειας σε αγορές-ασφαλή καταφύγια. «Αυτό σημαίνει στις αγορές των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας με αυτή τη σειρά», εξηγεί. «Αγοράστε χρυσό, σκεφτείτε το απίστευτο. Να είστε έτοιμοι για κατά 2% χαμηλότερες αποδόσεις στα 2ετή αμερικανικά ομόλογα, 2% χαμηλότερες στα 10ετή γερμανικά ομόλογα, ενώ και η Μ. Βρετανία δεν θα είναι μακριά».

http://www.capital.gr/News.asp?id=1000244

No comments: