1.12.11

Να κατατεθεί στη Βουλή η πρώτη δανειακή σύμβαση ζητεί ο Σ.Βαλυράκης

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή της πρώτης δανειακής σύμβασης, την οποία είχε υπογράψει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Σημειώνοντας ότι έχουν περάσει 18 μήνες και ακόμα το οριστικό κείμενο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο κ. Βαλυράκης επικαλείται πρόσφατη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί στο δικηγορικό γραφείο «Cleary Gottlieb Steen & Hamilton» δαπάνη ύψους έξι εκατ. ευρώ, για την νομική υποστήριξη των αποφάσεων της 21/07/2011, εφόσον το έργο έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαλυράκης, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, σε περίπτωση που παραταθεί το έργο πέραν του τέλους Οκτωβρίου η αμοιβή θα ανέλθει στο 1.500.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ παράλληλα η εταιρία Lazard Freras SAS εκτιμάται ότι θα εισπράξει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης ζητεί να μάθει αν οι αντίστοιχες αμοιβές για τη νομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη της Πρώτης Δανειακής Σύμβασης είχαν αναλογική βάση υπολογισμού, ποιο είναι το τελικό κόστος της και αν έχει καταβληθεί στο σύνολο του.
 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2100843

__________________________________

μας κάνει πλάκα

No comments: