6.12.11

Στην Ευρώπη ο Geithner για να πιέσει προς οριστική λύση

Στη Γερμανία αφίχθη σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner, έτοιμος για τρεις μέρες πιέσεων στους Ευρωπαίους ηγέτες για αποφασιστική δράση προς την επίλυση της κρίσης χρέους.

Οπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ο Geithner σχεδιάζει να ασκήσει πιέσεις στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τους νέους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Ιταλίας και τον Γερμανό υπουργό οικονομικών, για να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής,επί του σχεδίου που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών ότι καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θα χρεοκοπήσει και ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν φερέγγυες.

Πρώτη στάση του Geithner σήμερα, η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, Jens Weidmann.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt η  Federal Reserve σκέφτεται να χρηματοδοτήσει  μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενδεχόμενο που αναμένεται να συζητήσει ο Geithner στις συναντήσεις του στην Ευρώπη. Επιπλέον, ο Geithner λέγεται πως θα υποστηρίξει σθεναρά την ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ στην επίλυση της κρίσης.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=104218

____________________________________

όπως η Μέρκελ έβαλε έναν υφυπουργό Ελλάδας,
σε λίγο οι ΗΠΑ θα βάλουν υφυπουργό Ευρώπης

No comments: