3.6.12

Το επτασφράγιστο μυστικό του συστήματος


Ειδικού Συνεργάτη

Μέσα από την αντιπαλότητα των κομμάτων (πχ Καμμένος) μάθαμε επιτέλους ότι δεν υπήρχε δουλειά χωρίς μίζα 10%, τίποτε δεν υπογραφόταν χωρίς το ανάλογο αντίτιμο. Γνωστή εδώ και δέκα χρόνια είναι η ιστορία του Τσουκάτου που έβαλε στα κομματικά ταμεία πακτωλό χρημάτων.
Έχουμε και την υπόθεση του Βαρθολομαίου (πρώην διοικητής ΙΚΑ, υπεύθυνος "οικονομικών" ΝΔ).
Ο "γιος του Πέτρου" μας επισημοποιεί ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έλειπε από το παιχνίδι (οικουμενική 1989), τα έχει πει μέχρι και ο Καρατζαφέρης από το βήμα της βουλής.

Η μεταπολίτευση είναι συνυφασμένη με παράνομα κονδύλια και φουσκωμένους λογαριασμούς που επιβάρρυναν το λαό - αυτός τους πλήρωνε, και μάλιστα νόμιμα, στο όνομα της Δημοκρατίας και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης, καθώς μέρος των χρημάτων δινόταν φανερά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έχουμε δηλαδή μια παράνοια: μαύρα ταμεία ενισχύαν κομματικά ταμεία και επιπλέον πακτωλός δισεκατομμυρίων ήταν νόμιμος, μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, και επειδή ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ τουλάχιστον τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα δανείστηκαν από κρατικές (ΑΤΕ) και ιδιωτικές τράπεζες επιπλέον χρήματα, έως το 2015, προεξοφλώντας και ότι θα υπάρχουν και ότι το καθένα θα έχει 45% εκλογικής αντιπροσώπευσης μέχρι τότε!

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την υπόθεση 'Ακη: αυτό που όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι αρνούνταν να παίξουν, επικαλλούμενοι έλλειψη στοιχείων, γνωστό όμως στους περισσότερους από όσους είχαν έστω και μια μικρή επαφή με την καθημερινότητα και την ειδησειογραφία, γεγονός που ενισχύει την εντύπωση ότι μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου επικουρούσε τη μεγάλη διαπλοκή εις βάρος του απλού λαού.

έγγραφο ΣΔΟΕ

Από την υπόθεση Άκη τεκμαίρεται πλέον ότι ο πρώην υπουργός διαχειρίστηκε τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, για κάποιο χρονικό διάστημα, επ' αυτού δείτε χθεσινό θέμα από Τα Νεα:
"Μέχρι και ένας γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών είχε στείλει επίσημη επιστολή με το ονοματεπώνυμό του στο ΣΔΟΕ, λέγοντας ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες «ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην τράπεζα UBS, στη Ζυρίχη (Ελβετία) στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850.000.000 δολαρίων ΗΠΑ»"

Δύο λόγια για τα μαύρα ταμεία των κομμάτων, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες αποδείξεις, όπως ακριβώς απαντούν γνωστοί δημοσιογράφοι όταν τους θέτεις το θέμα:
το Κίνημα ακολουθούσε ένα μικτό σύστημα παραλαβής μιζών, πχ
α. το συνηθέστερο ήταν όποιος έβαζε υπογραφή να έπαιρνε το 1/3 -οι υπογράφοντες συνολικά το 1/3, 1/3 πήγαινε στο κομματικό ταμείο για τις ανάγκες ενώ μέρος της δωροληψίας μπορεί να έφτανε μέχρι και στη τοπική κλαδική του υπογράφοντα
β. ο αρχηγός, πχ Ανδρέας, έβγαινε από τη Νταουνινγκ Στρητ και έλεγε ότι "θα το χειριστεί μόνος του", βλέπε F16 όπου δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ποσά $20εκ.

Στον άλλο πόλο τα πράγματα ήταν λιγότερο δημοκρατικά!
Ο αρχηγός, πχ Δράκουλας, έπαιρνε σχεδόν όλο το ποσό, για όλες τις υπογραφές, και το μοιράζε, αν το μοίραζε με το κόμμα, τοποθετώντας το στο "μαύρο" ταμείο

Σημαντικότατο ρόλο έπαιζαν οι επίσημοι ταμίες των κομμάτων, οι οποιοι ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον αρχηγό τους

Τουλάχιστον τη τελευταία δεκαετία στην όλη υπόθεση ενδέχεται να διαδραμάτισε ρόλο μέχρι και το ΙΚΑ καθώς, στα χρόνια που το κάθε κόμμα κυβερνούσε, επιφανή στελέχη του κομματικού μηχανισμού ήταν διοικητές του

Πάντοτε υπήρχαν και οι σταθεροί χρηματοδότες: πχ ο Σωκράτης (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο Σωκράτης;), ο οποίος χρηματοδοτούσε όλο(;) το πολιτικό σύστημα, γνωστή είναι και η ιστορία με τους εφοπλιστές του Λονδίνου

Άμοιρα δεν πρέπει να θεωρούνται ούτε μικρά κόμματα, πχ Πολ.Αν. με την ομάδα επιχειρηματιών που τη στήριξαν όσο μπορούσαν, το ΚΚΕ με τα αδιαφανή κουπόνια του, ενώ πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει χωρίς στήριξη ένα νέο κόμμα, όπως το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών του Αβραμόπουλου


Ύστερα από όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει:

Ο λαός θα ήθελε να μάθει και άλλους ταμίες από άλλα κομματα - όταν έχουμε $850εκ μόνο από μία υπόθεση είναι αστείο να θεωρεί κάποιος ότι τα τελευταία 30-40 χρόνια δεν έγινε τίποτε άλλο.

Οι δημοσιογράφοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουν το ρόλο και το επάγγελμά τους προβάλλοντας το θέμα, απαιτώντας πληροφόρηση για το λαό που πλήρωσε και πληρώνει δεκαετίες φουσκωμένων λογαριασμών.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που το επτασφράγιστο μυστικό έχει ανοίξει. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στην δημοκρατία μας.


ολόκληρο το θέμα από Τα Νέα:

Σε συναγερμό έθεσε το ΣΔΟΕ μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση για την αγορά του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου έκανε φτερά και μεταφέρθηκε από το γραφείο του στην Κυψέλη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το μοναδικό στοιχείο που έδωσε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στις Αρχές ήταν ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκαν οι φάκελοι από την οδό Κομνά Τράκα όπου στεγάζεται το γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Ακολούθησε έρευνα στα αρχεία του ΣΔΟΕ από την οποία διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο με το οποίο, σύμφωνα με την επίμαχη καταγγελία, έγινε η μεταφορά μέρους του αρχείου του πρώην υπουργού, ανήκει σε σύζυγο πρώην στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Το σκηνικό το οποίο θυμίζει κινηματογραφική ταινία μυστηρίου περιγράφεται σε επίσημο πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ που διενήργησε έρευνα για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού. Η συγκεκριμένη πληροφορία, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, τίθεται υπόψη και των δικαστικών Αρχών προκειμένου να εκτιμήσουν αν χρειάζεται να γίνει έλεγχος σε ιδιοκτησίες του πρώην στενού συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου για τον ενδεχόμενο εντοπισμό εγγράφων που συνδέονται με τον κορμό της υπόθεσης. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ακόμα και αυτό το επίσημο έγγραφο - πόρισμα που προφανώς είχε περιέλθει σε γνώση του προφυλακισμένου πρώην υπουργού όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, βρέθηκε φυλαγμένο στο προσωπικό του αρχείο που τηρούσε στην Κομνά Τράκα.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας όμως του ΣΔΟΕ με αφορμή τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έφταναν πληροφορίες - επώνυμες και μη - χρεώνοντας στον Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα περιουσιακά στοιχεία άγνωστα στις Αρχές. Μέχρι και ένας γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών είχε στείλει επίσημη επιστολή με το ονοματεπώνυμό του στο ΣΔΟΕ, λέγοντας ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες «ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην τράπεζα UBS, στη Ζυρίχη (Ελβετία) στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850.000.000 δολαρίων ΗΠΑ».
Επιπλέον, στο ΣΔΟΕ συνέχιζαν μέχρι και το τέλος της προανακριτικής έρευνας από τη συγκεκριμένη υπηρεσία να «καταφτάνουν ανώνυμες καταγγελίες για αφανή κυρίως κυριότητα κτισμάτων και εκτάσεων ανά την Ελλάδα από τον κ. Τσοχατζόπουλο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίσημο πόρισμα που αποτελεί πλέον σώμα της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ. Το ΣΔΟΕ στο πόρισμά του αποτιμώντας την εμπορική αξία του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στα 3.306.200 ευρώ επισημαίνει :
- Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για τη θέση του ακινήτου και η μοναδική του θέση στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να συγκριθεί είναι αυτή του Προεδρικού Μεγάρου και συγκεκριμένα ακινήτων με πρόσωπο επί της Ηρώδου του Αττικού.
- Αντίστοιχα ακίνητα πωλούνται από 15 έως 19 χιλιάδες ευρώ ανά τ.μ. με μείωση 5-10% σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης.
- Το οροφοδιαμέρισμα χαρακτηρίζεται πλήρως ανακαινισμένο, το υπόγειο έχει διαμορφωθεί σε μικρό διαμέρισμα και το δώμα σε roof garden.
- Με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη απευθύνουν έκκληση να τηρηθούν το τεκμήριο της αθωότητας και οι όροι της δίκαιης δίκης.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4726740

No comments: